Reteta Panettone gastronomic cu jambon si somon

Trimis de Bucatarul la 28-12-2012 20:22
Tortul panettone este o inventie destul de recenta. Pentru umplerea acestui aperitiv puteti da frau liber creativitatii in a aranja un panettone ca la bunica. Este o distractie sa poti pregati cu carne, peste, vegetarian sau dulce. Aici va propun o reteta folosind branza cu mucegai, sunca, peste, etc.
  • Ceapa alba: 1 lingura tocata marunt
  • Creveti: 350 grame
  • Pateu de ficat: 200 grame
  • Masline: 150 grame
  • Oua: 2 intregi
  • Drojdie proaspata: 15 grame
  • Lapte: 200 mililitri
  • Faina: 500 grame pentru blat
  • Unt: 150 gr pentru blat
  • Cocktail de sos: 5 linguri
  • Maioneza: 4 linguri
  • Somon afumat: 100 grame
  • Jambon ( Prosciutto ): 150 grame
  • Rosii: 4 bucati medii
  • Suc de rosii : concentrat 1 lingura
  • Unt: 250 grame
  • Masline: taiate feliute
  • Branza cu mucegai: 150 grame
  • Sare: dupa gust
  • Sunca fiarta: 100 grame
Incepem prin a prepara blatul de panettone. Se toarna laptele intr-o oala si se incalzeste putin, ouale, drojdia maruntita se adauga faina si se framanta dupa care punem untul moale si se framanta in continuare pana devine aluat. Se asaza aproape de o sursa de caldura in jur de 30-35 de grade circa o ora pana la dublarea volumului. Se da la cuptor intr-o forma frumoasa dupa care se taie in felii cand se raceste si incepem sa-l aranjam. Se poate folosi si paine. Pregatim pentru umplere,rosii, ceapa forte mica taiata, crevetii se fierb in apa cateva minute si se amesteca cu sosul cocktail dupa care se adauga somon si masline, jambon, maioneza, unt. Dupa ce am feliat blatul in 10 felii se intinde pasta pe fiecare felie gros si se suprapune ca la un tort nu inainte de a intinde pateu. Se asaza pe un platou si se da la frigider cel putin 5 ore pentru a intra ingredientele, sosul in felii.
Pofta buna.
Retete asemanatoare
Legume cu peste aperitiv
Tortul panettone este o inventie destul de recenta. Pentru umplerea acestui aperitiv puteti da frau
Reteta Panettone gastronomic cu jambon si somon
Tortul panettone este o inventie destul de recenta. Pentru umplerea acestui aperitiv puteti da frau
Omleta gustoasa cu carnati si slanina
Tortul panettone este o inventie destul de recenta. Pentru umplerea acestui aperitiv puteti da frau