Bulion-Ketchup

Trimis de Gabriela Gabriela la 14-02-2013 13:32

Ingrediente:
1L ulei

1Kg ceapa

2Kg gogosari rosii sau capia

6 Kg rosii

4 linguri sare

1 lingura zahar

1 plic foi de dafin

boabe de piper

acid salicilic

 

Realizare :Se caleste putin ceapa in ulei,se adauga gogosarul spalat in prealabil ,curatat de cotoare si seminte si dat prin masina de carne ,se mai calesc inca 20 min.,dupa care se adauga rosiile integi (cu coaja),spalate,curatate de cotoare si date si acestea prin masina de carne.Se mai adauga sarea,zaharul ,foile de dafin ,boabe de piper si se fierb o ora.La urma se adauga salicilat(2 gr. la 1 kg de preparat).Bulionul se toarna fierbinte in sticle de 1/2 L spalate bine si sterilizate in cuptor.Se astupa cu dopuri si se acopera cu paturi sa stea la cald pana se racesc.

Retete asemanatoare
Sos de marar cu smantana
Ingrediente: 1L ulei 1Kg ceapa 2Kg gogosari rosii sau capia 6 Kg rosii 4 linguri s
Agica-sos de Legume Picant, Pentru Iarna
Ingrediente: 1L ulei 1Kg ceapa 2Kg gogosari rosii sau capia 6 Kg rosii 4 linguri s
Bulion-Ketchup
Ingrediente: 1L ulei 1Kg ceapa 2Kg gogosari rosii sau capia 6 Kg rosii 4 linguri s