Lichior de lamaie

Trimis de Masterchef la 27-12-2012 07:42
Limoncello sau lichiorul de lamaie este o bautura alcoolica folosita pe post de digestiv. Este foarte aromat, cu gust intens de lamaie, iar lichiorul de portocale sau mandarine se prepara la fel.
  • Alcool: 1 litru
  • Zahar: 1 kg
  • Lamai: 10 buc
  • Apa: 1 ,5 litru
In primul rand lamaile pe care le alegeti trebuie sa aibe coaja subtire si sa nu fie vatamate vizibil sau sa aibe pete.

Razuiti cu ajutorul unui peeler coaja, doar cea galbena, si puneti-o intr-un borcan impreuna cu o jumatate din cantitatea de alcool. Uitati de borcan pentru cel putin 10 zile. Perioada in care lasati coaja de lamaie la macerat va influenta aroma si culoarea lichiorului nostru. Eu las coaja de lamaie la macerat pentru 20 de zile.

Dupa cele 20 de zile, puneti la fiert zaharul cu 1,5l de apa, pana cand s-a dizolvat tot. Adaugati restul de alcool in sirop si adaugati peste coaja de lamaie. Sigilati din nou borcanul si uitati din nou de el pentru inca 20 de zile. Apoi lichiorul poate fi strecurat, si pastrat in sticla. Se poate sa faceti o cantitate dubla de lichior, sa puneti in sticle mai mici cate o felie de coaja de lamaie, si lichior Cu siguranta va fi apreciat.
Retete asemanatoare
Gin tonic cu lamaie
Limoncello sau lichiorul de lamaie este o bautura alcoolica folosita pe post de digestiv. Este foart
Blue Laguna
Limoncello sau lichiorul de lamaie este o bautura alcoolica folosita pe post de digestiv. Este foart
Cafe chocolate
Limoncello sau lichiorul de lamaie este o bautura alcoolica folosita pe post de digestiv. Este foart