Cookies cu dulceata din petale de trandafir

Trimis de Andreea Lazar la 14-02-2013 10:23


 

  • Faina: 280 gr
  • Praf de copt: o lingurita
  • Migdale macinate: 100 gr
  • Zahar: 150 gr
  • Zahar vanilat: un pliculet
  • Zahar pudra: cateva linguri
  • Dulceata din petale de trandaf: cateva linguri
  • Sare: un varf de cutit

Pregatim aluatul din faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, unt (lasat in prealabil la cald sa fie moale), ou si un varf de cutit de sare.
Migdalele le macinam si le adaugam in aceasta compozitie. Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen. Infasuram aluatul in folie alimentara si lasam sa se odihneasca o ora la frigider.

Din aluat, facem cu mana bilute rotunde pe care apoi le turtim usor intre palme si cu degetul facem o scobitura in mijloc unde punem dulceata de trandafiri. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Incingem cuptorul la 180 de grade si dam tava la cuptor pentru 15-20 de minute.

Scoatem tava dupa ce s-au copt, lasam sa se racoreasca si apoi pudram prajiturelele cu zahar pudra.