Paine pufoasa de casa

Trimis de Andreea Lazar la 14-02-2013 10:13
  • Faina: 500 gr
  • Drojdie uscata: 10 gr
  • Malai: 2 linguri
  • Apa calduta: 150 ml
  • Smantana: 250 ml
  • Ulei: 100 ml
  • Porumb: 100 gr
  • Galbenus de ou: 1
  • Lapte: 2 linguri
  • Susan: o lingura
  • Sare: o lingurita si jumatate

Drojdia se dizova in apa calduta si se lasa 5-10 minute.
Faina se amesteca cu malaiul si cu sarea si se lasa in mijloc o gropita in care punem drojdia cu apa. Amestecam si framantam. Adaugam apoi, pe rand, uleiul, smantana si porumbul, amestecam si framantam bine, cel putin 10 minute.
Lasam aluatul sa creasca minim 45 de minute.
Ungem cu ulei o tava de rotunda de cuptor (eu am folosit una de silicon). Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 14 mingiute si le asezam in tava dand astfel o forma painii. Lasam din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Amestecam un galbenus de ou cu o lingura de lapte si ungem painea. Presaram deasupra susan.
Dam tava la cuptor (preincalzit la 180 de grade) si lasam 45 de minute-1 ora, pana se rumeneste deasupra.
Este foarte pufoasa si gustoasa!