Saratele cu mac, susan si chimen

Trimis de Andreea Lazar la 14-02-2013 09:51


 

  • Faina: 500 gr
  • Iaurt: 160 ml
  • Margarina: 200 gr
  • Oua: 2
  • Susan: o lingura
  • Chimen: o lingura
  • Mac: o lingura
  • Sare grunjoasa: o lingura
  • Otet: o lingura
  • Praf de copt: un pliculet
  • Sare: dupa gust

Se freaca putin margarina. Se adauga faina si se amesteca cu degetele pana se formeaza un aluat nisipos. Dupa care adaugam iaurtul si sarea si amestecam bine.
Praful de copt il stingem intr-o lingura de otet si-l adaugam la compozitia noastra, apoi formam o bila si o dam la frigider sa se odihneasca pentru circa 30 de minute.
Intre timp pregatim restul ingredienteler, sa le avem la indemana, respectiv macul, susanul, chimenul.
Separam albusurile de galbenusuri (albusurile nu ne trebuie). Galbenusurile le batem cu putina apa.
Dupa o jumatate de ora, ne pregatim sa formam saratelele.
Presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie subtire de aluat si facem diverse forme: inimioare, fluturasi, cerculete, pestisori, floricele etc.
Tapetam o tava intinsa de cuptor cu o hartie de copt si asezam saratelele. Le ungem cu galbenusurile batute, iar apoi presaram alternativ chimen, susan, mac (una cu mac, una cu susan, una cu chimen etc.) Si pe toate presaram sare grunjoasa.
Dam tava la cuptor 15-20 de minute, in functie de cuptor.