Prajitura cu fructe

Trimis de Antonia Kunis la 13-02-2013 13:49

1/2 kg mere
20 ml ulei
7 oua
7 linguri faina
10 linguri zahar
scortisoara

Se curata de coaja merele dupa care se taie in cubulete mici. Se unge tava de la cuptor cu un pic de ulei, se pun merele si se presara 3 linguri de zahar si scortisoara. Apoi se dau 10 minute la cuptor pentru ca merele sa se rumeneasca.
Intre timp se face un aluat de pandispan clasic: 7 oua, 7 linguri de zahar si 7 linguri de faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat cele 7 albusuri foarte bine cu telul, iar cand albusul sta “bat” in castron se adauga 7 linguri de zahar, continuand sa batem cu telul. Apoi se pun galbenusurile unul cate unul pana se incorporeaza bine. Dupa aceea se pune faina, avand grija sa nu se formeze cocoloase.
Dupa ce merele s-au rumenit se toarna compozitia de pandispan si se lasa tava la cuptor circa 30 de minute la foc potrivit (pana se rumeneste un pic aluatul). Cum se poate incerca daca e gata placinta? Se infige scobitoarea in placinta; daca nu ramane niciun pic de coca pe scobitoare atunci placinta poate fi scoasa de la cuptor.

Retete asemanatoare
Bomboane raffaelo
1/2 kg mere 20 ml ulei 7 oua 7 linguri faina 10 linguri zahar scortisoara
Negresa
1/2 kg mere 20 ml ulei 7 oua 7 linguri faina 10 linguri zahar scortisoara
Prajitura fanta
1/2 kg mere 20 ml ulei 7 oua 7 linguri faina 10 linguri zahar scortisoara