Inghetata de banane

Trimis de Andreea Lazar la 13-02-2013 10:09
  • Banane coapte: 4
  • Nectarina: 1
  • Smantana: 150 ml
  • Zahar vanilat: 4 pliculete
  • Lamaie: 1/2
  • Alune prajite macinate: 20-30 gr
  • Scortisoara: un praf
  • Menta : cateva frunzulite

O banana am pastrat-o pentru decor, impreuna cu nectarina, iar celelalte 3 le-am taiat rondele initial, apoi le-am pisat cu o furculita, am pus zaharul vanilat si zeama de lamaie si am amestecat.

Alunele le-am macinat , le-am pus in compozitie, am pus si smantana, putina scortisoara si cateva frunzulite de menta maruntite apoi am mixat pana s-a facut o pasta cremoasa. Am pus in niste castronele la congelator (puteti pune in vase metalice sau intr-o caserola de inghetata) si am lasat 2-3 h, amestecand din cand in cand ca sa nu se faca cristale (cam la o jumatate de ora).