100 de minute
Fasole batuta

Fasole batuta

Fasole batuta ca preparat de post sau nu este todeauna regina. Destul de zgomotoasa, dar todeauna savuroasa, fasole batuta poti servi atat la masa vegetarianului cat si a celui ce are ca principala vegetala porcul. Fasolea batuta ca preparat este regina mancarurilor de post.

mai mult
80 de minute
Friptura de porc la cuptor inabusita cu vin si usturoi

Friptura de porc la cuptor inabusita cu vin si usturoi

O reteta de friptură de porc foarte simplă şi gustoasă, înăbuşită cu vin alb , usturoi şi mirodenii ca: rozmarin, oregano,busuioc,etc. Friptura este delicioasa alături de garnituri simple ca un piure de cartofi, legume mexicane, cartofi ţărăneşti, murături tradiţionale, salata, etc. Aceasta friptura de porc la cuptor da foarte bine pe masa bogata de Revelion (Anul nou).Va postez aici cea mai deliciosa friptura de porc la cuptor preparata pentru revelion de bunica.

mai mult
45 de minute
Reteta de nuci umplute cu crema de ciocolata

Reteta de nuci umplute cu crema de ciocolata

Nucusoare umplute cu crema de ciocolata un dulce delicios pentru toata lumea, va descriu mai jos reteta sa o pregatiti de craciun sau revelion ca dau foarte bine pe un platou ca desert.

mai mult
15 minute
Salam de biscuiti ca la bunica

Salam de biscuiti ca la bunica

Salamul de biscuiti este cel mai cautat dulce pe google si nu degeaba este cel mai rapid dulce de pregatit si foarte bun,tin minte cum imi facea bunica salamul de biscuiti, cand ajungeam acasa de la scoala direct la frigider si mancam pe furis aproape tot salamul.

mai mult
100 de minute
conserva din peste in sos tomat
secrete despre reusita mincarurilor

stiati ca .......ca sa fie mai frageda carnea de vita sau de vinat se stropeste cu ulei de floarea soarelui si se tine 5 sau 6 ore asa inain ...

mai mult
100 de alimente sanatoase pentru buna functionare a organismului

Pentru a fi sanatos trebuie sa consumi si alimente sanatoase. Pe langa stilul de viata activ si lipsa exceselor de orice fel, o dieta bazata ...

mai mult
8 alimente sanatoase pe care nu le mananci

Oamenii acordă din ce în ce mai multă atenţie unui stil de viaţă echilibrat din care nu lipsesc alimentele sănătoase şi sportu ...

mai mult

Retete

Reteta zilei

Creveti cu sos de lamaie la cuptor

Creveti cu sos de lamaie la cuptor

Crevetii pot fi preparati in foarte multe feluri, dar eu va postez astazi o reteta de creveti cu sos de lamaie, foarte gustoasa si foarte usor de preparat. Sucul de lamaie, da o aroma deosebita crevetilor precum vinul alb si ardeiul rosu. Acesata reteta este ideala pentru noaptea de Revelion. ...

Cele mai cautate retete

  • Fasole batuta

    Fasole batuta

    Fasole batuta Fasole batuta ca preparat de post sau nu este todeauna regina. Destul de zgomotoasa, dar todeauna savuroasa, fasole batuta poti servi atat la masa vegetarianului cat si a celui ce are ca principala vegetala porcul. Fasolea batuta ca preparat este regina mancarurilor de post. ...

    100 minute 6 portii
  • Friptura de porc la cuptor inabusita cu vin si usturoi

    Friptura de porc la cuptor inabusita cu vin si usturoi

    Friptura de porc la cuptor inabusita cu vin si usturoi O reteta de friptură de porc foarte simplă şi gustoasă, înăbuşită cu vin alb , usturoi şi mirodenii ca: rozmarin, oregano,busuioc,etc. Friptura este delicioasa alături de garnituri simple ca un piure de cartofi, legume mexicane, cartofi ţărăneşti, murături tradiţionale, salata, etc. Aceasta friptura de porc la cuptor da foarte bine pe masa bogata de Revelion (Anul nou).Va postez aici cea mai deliciosa friptura de porc la cuptor preparata pentru revelion de bunica. ...

    80 minute 2 portii 235 kcal
  • Reteta de nuci umplute cu crema de ciocolata

    Reteta de nuci umplute cu crema de ciocolata

    Reteta de nuci umplute cu crema de ciocolata Nucusoare umplute cu crema de ciocolata un dulce delicios pentru toata lumea, va descriu mai jos reteta sa o pregatiti de craciun sau revelion ca dau foarte bine pe un platou ca desert. ...

    45 minute 6 portii
  • Salam de biscuiti ca la bunica

    Salam de biscuiti ca la bunica

    Salam de biscuiti ca la bunica Salamul de biscuiti este cel mai cautat dulce pe google si nu degeaba este cel mai rapid dulce de pregatit si foarte bun,tin minte cum imi facea bunica salamul de biscuiti, cand ajungeam acasa de la scoala direct la frigider si mancam pe furis aproape tot salamul. ...

    15 minute 12 portii
  • conserva din peste in sos tomat

    conserva din peste in sos tomat

    conserva din peste in sos tomat ...

    100 minute 4 portii

Cele mai noi retete

  • Ciorba de fasole

    Ciorba de fasole

    ...

    20 minute 4 portii
  • Mazare cu pui

    Mazare cu pui

    Mazare cu pui  ...

    60 minute 3 portii
  • Iepure prajit la tigaie

    Iepure prajit la tigaie

    Iepure prajit la tigaie Iepure prajit, ia sa vedem iese bun? Eu zic ca da si poate imi spuneti si voi dupa ce faceti. Este o carne ft usoara si frageda dar si delicioasa pe deasupra. Oare cine nu iubeste carnea de iepure prajita? ...

    30 minute 4 portii
  • pateu din peste

    pateu din peste

    va prezint in continuare o minunata reteta ,ce merge foarte bine in orice moment al zilei ,la  mese festive ,haideti sa bucatarim impreuna...... ...

    70 minute 10 portii
  • scrumbie afumata cu maioneza

    scrumbie afumata cu maioneza

    inca un aperitiv foarte gustos ,pee care va invit sa l prtegatim impreuna ........ ...

    40 minute 4 portii

Retete in imagini

  • Prajitura de post cu nuca

    Prajitura de post cu nuca

    Prajitura de post cu nuca Am mancat acum ceva vreme o prajitura cu nuci si ciocolata care semana mult cu aceasta pe care o propun aici. Nu este identica, dar in orice caz este foarte asemanatoare cu aceea. ...

    30 minute 6 portii
  • Tiramisu de post

    Tiramisu de post

    Tiramisu de post Chiar daca zilele de post au restrictii culinare, nu inseamna ca nu poti sa te bucuri de deserturi apetisante. Solutia este sa prepari retete potrivite pentru aceste perioade. Spre exemplu, tiramisu de post este o alegere ideala, pentru ca se prepara usor si este foarte gustos, chiar daca nu contine oua si mascarpone.   ...

    45 minute 4 portii 54 kcal
  • Mancare de cartofi

    Mancare de cartofi

    Mancare de cartofi Azi fac o mancarica de cartofi, este foarte usor de facut si se poate servi cu muraturi, este o mancare de post pentru ca nu am adaugat deloc carne. Deci hai sa savuram o mancarica de cartofi cum o facea bunica. ...

    30 minute 2 portii
  • Bors de miel

    Bors de miel

    Bors de miel Am scos din congelator un pachet cu carne. Cand s-a dezghetat, am vazut ca este carne de miel pentru ciorba. Asa ca am facut: Bors de miel. ...

    110 minute 5 portii
  • Salata mixta de fructe

    Salata mixta de fructe

    Salata mixta de fructe Ingrediente 1 portocala 300 gr. capsuni 1 banana 300 gr. zmeura 1 pepene galben 1 baton de vanilie sau pastai 3 linguri de miere 150 ml. iaurt 50 ml. frisca lichida ( sau smantana dulce ) 1 praf de cuisoare macinate Mod de preparare Se cojeste portocala si se indeparteaza coaja si stratul albicios de sub aceasra.Se separa feliile prin introducerea precauta a cutitului intre pulpa fructului si membrana dintre acestea,astfel incat se scoate doar pulpa intacta.Sucul scurs se pastreaza.Capsunile se taie in doua,banana se taie in cubulete si zmeura se lasa intreaga.Se taie pepenele in doia,se scot semintele,se scobeste miezul si se toaca. Se aranjeaza aspectuos fructele pregatite intr- un vas de sticla,iar peste acestea se toatna suvul scus pastrat. Se desface batonul de vanilie,i se scobeste interiorul si se adauga peste miere.Peste aceasta se amesteca iaurtul si frisca lichida si i se adauga praful de cuisoare.Se toarna sodul peste salata de fructe sau se serveste intr- un vas mic separat. Salata poate fi decorata dupa preferinte cu frunze de menta. ...

    30 minute 4 portii
  • Tort white &blac

    Tort white &blac

    Tort white &blac O reteta delicioasa.    80 gr unt sau margarina Rama • 500 gr biscuiti amaretti (reteta ce o puteti gasi printre retetele mele), sfaramitati fin • 300 gr ciocolata alba • 425 ml frisca lichida Pentru sosul de ciocolata • 100 gr ciocolata amaruie, rupta in bucatele • 125 ml smantana grasa • 3 linguri zahar • 1 lingurita amidon alimentar, amestecat cu 2 linguri apa ...

    30 minute 10 portii
  • Snitel de pui cu garnitura de orez si legume

    Snitel de pui cu garnitura de orez si legume

    Snitel de pui cu garnitura de orez si legume Va prezint o mancare rapida si foarte usoara, snitele din piept de pui cu orez si legume. ...

    25 minute 4 portii
  • Nutella

    Nutella

    Nutella Nutella este o reteta simpla si gustoasa pe care o savurez in fiecare dimineata cu copii inainte sa plece la scoala. 300 gr alune padure 200 gr ciocolata amaruie (minim 55%) 200 ml smantana dulce (frisca lichida) 7-10 linguri zahar brun 1 esenta vanilie 2 prize sare ...

    30 minute 4 portii
  • Paine prajita cu usturoi

    Paine prajita cu usturoi

    Paine prajita cu usturoi M-am descurcat de minune cu cina de aseara, desi am ajuns tarziu acasa. Am pregatit rapid painicile crocante, am cumparat cate o bere si gata! Toata lumea a fost multumita. 1 painica mica aplatizata (gen ciabatta) 2 catei usturoi 3 linguri unt la temperatura camerei 1 lingura ulei masline 1/2 lingurita oregano 5 fire patrunjel sare ...

    10 minute 4 portii
  • Paste cu sunca si legume

    Paste cu sunca si legume

    Paste cu sunca si legume Ingrediente: 250 gr.paste-papion(farfalle) 1 ceapa 1 catel usturoi 250 gr.ciuperci albe mici 2 dovlecei mici(zucchini) 1/2cub condiment pentru supa de carne 2 morcovi 40 gr.unt 100 gr.cascaval ras sare,piper 1 lingurita de cimbrisor maruntit 150 gr.sunca fiarta Preparare: Se fierb pastele intr-o cantitate suficienta de apa timp de 10 min. apoi se scurg.Se toaca ceapa si catelul de usturoi.Se freaca ciupercile cu un prosop umezit,li se taie capatul picioruselor,iar apoi se taie in doua sau chiar in patru.Dovleceii si morcovii se dau prin razatoarea mare(sau prin robotul de bucatarie).Se prajeste ceapa in unt,iar apoi se adauga usturoiul si ciupercile si se calesc impreuna timp de 5 min. Se adauga 1/4 l.apa si cubul condiment si se mai fierbe 2 min.Se adauga cascavalul si se amesteca pana ce acesta se topeste.Se adauga morcovul si dovleceii,se condimenteaza cu sare,piper si cimbrisor si se mai fierbe 5 min.Se taie sunca si se adauga impreuna cu pastele peste legume. Pofta buna. ...

    35 minute 4 portii
  • Prajitura alba ca zapada

    Prajitura alba ca zapada

    Prajitura alba ca zapada Este intr-adevar alba ca zapada si la fel de pufoasa ca un fulg de nea. O prajitura fina si frageda, cu o crema de vanilie de-a dreptul savuroasa. Aceasta reteta de prajitura are un grad redus de dificultate, astfel incat poate fi gatita chiar si de gospodinele care se afla la inceput. ...

    60 minute 10 portii
  • Chefal prajit cu legume mexicane

    Chefal prajit cu legume mexicane

    Chefal prajit cu legume mexicane Un chefal de mare proaspat facut la tigaie crocant si cu niste legume mexicane trase in tigaie, iar langa o salata de varza, wow!!! ce bunatate, incercati si nu o sa va para rau, o mancare usoara si sanatoasa. Va postez si video youtube cu peste prajit, arata belea. ...

    25 minute 2 portii
  • Tort Le Rouge et Le Noir

    Tort Le Rouge et Le Noir

    Tort Le Rouge et Le Noir Un tort delicios si racoros! ...

    150 minute 8 portii
  • Rulada de carne cu legume

    Rulada de carne cu legume

    Rulada de carne cu legume Desi am denumit aceasta reteta rulada de carne cu legume, mai corect ar fi fost sa ii fi spus polpetone, acesta fiind numele original al retetei. In italiana, polpetine inseamna chiftelute, deci polpetone ar fi “mega-chiftea” sau un “super chifteloi” daca vreti. In mod traditional, polpetone se numeste orice rulada pe baza de amestec de carne tocata, ou, patrunjel, paine si cam tot ce intra in reteta clasica de chiftele. Eu am facut reteta pentru Rusalii, pentru ca are un aspect festiv si chiar e mai eleganta decat orice chiftele as fi facut. La capitolul preparare, am folosit in primul rand setul multietajat, in care am “aburit” legumele, pentru ca la polpetone si nu numai, e indicat ca legumele sa isi pastreze textura si culoarea. Cu cat fierbem legumele mai mult, cu atat ele isi pierd din proprietati, atat din cele nutritive cat si din textura, gustul si culoarea. De aceea, fiertul legumelor la aburi e cel mai indicat mod de gatire. Setul l-am luat de pe KitchenShop si este una dintre cele mai bune investitii facute in ultimul timp.1kg carne tocata amestec porc/vita sau numai vita - 2 oua mari - o legatura de patrunjel - 100g parmesan razuit - 7-8 felii paine toast veche de 2 zile - 150ml lapte - 150g bacon felii - 100g cascaval dat pe razatoare - 70g pesmet - 5-6 catei de usturoi - 3 linguri ulei de masline - sare si piper dupa gust - o mana de mazare verde - 2 morcovi noi - o capatana mica de broccoli (cca 300-400g) ...

    50 minute 8 portii

Retete dupa ingrediente

Restaurante

Cautare restaurante

Propune restaurant

Daca stii un restaurant care nu apare in catalogul nostru, trimite-ne informatii despre el si noi il vom adauga. Multumim!Recomanda restaurant

Restaurante recomandate

Cofetarii

Cautare cofetarii

Propune cofetarie

Daca stii o cofetarie care nu apare in catalogul nostru, trimite-ne informatii despre ea si noi o vom adauga. Multumim!Recomanda cofetarie

Cofetarii recomandate