secrete despre reusita mincarurilor

Trimis de Oana Serbov la 11-12-2013 09:43

stiati ca .......ca sa fie mai frageda carnea de vita sau de vinat se stropeste cu ulei de floarea soarelui si se tine 5 sau 6 ore asa inainte de preparare. 

stiati ca ........pentru prepararea carnii de vinat se foloseste vinul rosu ?

stiati ca ......legumele se spala in apa rece ,dar nu le vom tine mai mult in apa pentru ca acestea isi vor pierde vitaminele?

stiati ca .......atunci cind fierbem cartofii pentru piure vom pune si 2 catei de usturoi ,astfel piureul va iesi mai gustos.

stiati ca ......supele si sosurile devin mai gustoase daca dupa terminarea lor adaugam o lingura de unt topit?

stiati ca ........zeama pentru piftie va ramine limpede daca dupa prima fierbere aruncam apa si legumele ,clatim carnea sub jet de apa rece si o punem in alta apa la fiert cu alte legume?

stiati ca .......sarmalele facute cu varza dulce sunt mai gustoase daca in loc de apa le punem la fiert cu vin .....