Avantajele consumului de usturoi

Trimis de Bunica la 23-11-2013 21:42

Un medicament natural, eficient si ieftin!

Usturoiul constituie un medicament natural, bogat in substante cu efecte terapeutice, gratie proprietatilor sale. In plus, planta este un antibiotic si antistafilococ natural.

Usturoiul este recunoscut pentru proprietatile sale, acesta planta continand peste 300 de substante chimice benefice pentru organism, care reduc riscul unor tumori si boli cardiovasculare, scad tensiunea arteriala, ajuta in prevenirea cancerului si a aterosclerozei, impiedica acumularea de grasimi, au rol de analgezic, ajuta in cazul racelilor etc.

Amelioreaza durerea

Usturoiul se foloseste pentru calmarea durerilor in cazul afectiunilor de urechi sau dantura. In privinta primelor, exista tratamente naturiste pe baza de usturoi si ulei, din care se face un tampon pentru ureche.

Bun pentru slabit

Usturoiul reduce stocarea grasimilor, de aceea acesta este recomandat in dietele pentru slabit. Conform unui studiu realizat de Departamentul de Biochimie si Nutritie (Institutul Central de Cercetare in Nutritie, India), usturoiul reduce cantitatea de colesterol din organism. In dieta cu usturoi se foloseste o pasta obtinuta din usturoi proaspat, amestecat cu miere si otet din mere. O alta dieta se tine pe baza de usturoi si orez.

Trateaza raceala si gripa

Usturoiul contine substante antibacteriene si antivirale, care protejeaza organismul de migrene, raceli, probleme respiratorii. Planta poate fi consumata sau folosita pe post de cataplasma in cazul unei raceli mai serioase, pentru a lupta impotriva tusei.

Previne afectiuni ale inimii

Hidrogenul sulfurat existent in usturoi relaxeaza si largeste vasele de sange, stimuleaza transportul origenului la inima, imbunatatind activitatea acesteia. Pentru beneficii maxime asupra inimii, este indicat consumul de usturoi proaspat.

Benefic in lupta impotriva cancerului

Studii ale Institutului National de Cancer si ale Societatii Americane de Cancer au recunoscut studiile care indica proprietatile antitumorale ale usturoiului. Studiile demonstreaza ca usturoiul inhiba dezvoltarea unor forme de cancer, printre care se numara cancerul de piele si cel mamar.

In alte studii din Italia, China si Statele Unite s-a descoperit ca persoanele care includ usturoiul in dieta lor sunt mai protejate impotriva acestei maladii.

Rol antifungic si antibacterian

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale usturoiului il reprezinta consolidarea sistemului imunitar. Planta are proprietati antifungice si antibacteriene si este recomandata in cazul unor afectiuni precum cele provocate de stafilococi sau streptococi, in cazuri de HIV si SIDA.

Mici secrete

Pentru a mari beneficiile usturoiului asupra sanatatii organismului, planta trebuie lasata sa stea dupa ce a fost taiata sau zdrobita.

Inainte de a-si schimba temperatura prin gatit sau pH-ul prin adaugarea unor ingrediente precum sucul de lamaie, usturoiul isi elibereaza proprietatile terapeutice. Cel mai eficient este usturoiul consumat in stare proaspata.

Citeste mai mult pe sursa: http://www.ele.ro/