Mierea si beneficiile ei. Leacuri de la bunica

Trimis de Andreea Lazar la 11-02-2013 16:22

Mierea este un energizant si un antibiotic natural si este unul din cele mai complexe alimente, de aceea nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra.

Stiati ca, mierea este singurul aliment care contine toate substantele necesare pentru a putea trai, inclusiv apa?

Mierea, acest aliment-minune, a fost folosita inca din antichitate, pentru proprietatile sale exceptionale, fiind considerata un adevarat elixir al nemuririi in hinduism.

Datorita efectelor terapeutice, mierea si produsele prelucrate din ea, sunt recomandate pentru vindecarea sau ameliorarea unor afectiuni, printre cele mai grave fiind cancerul. Mierea este recomandata in afectiuni ale tubului digestiv, in boli ale ficatului, ale cailor respiratorii, in astenii, in covalescenta etc. Aceasta nu trebuie sa lipseasca din alimentatia copiilor, in perioada de crestere.

O lingurita de miere face minuni! Iata cum!

Leacuri de la bunica:

  • O lingurita de miere dimineata pe stomacul gol, ne ajuta sa avem o digestie si un tranzit intestinal normal.
  • O lingurita de miere amelioreaza durerile de gat. Datorita proprietatilor antimicrobiene, mierea elimina bacteriile care cauzeaza aparitia infectiilor. Putem inghiti o lingurita de miere sau putem face gargara din 1-2 lingurite de miere, suc de lamaie si putina sare.
  • O lingurita de miere intr-un pahar cu lapte sau intr-o cana de ceai de musetel, alunga insomniile si ne ofera o stare de bine, de calm.

O lingurita de miere contine peste 400 de substante organice, printre care: apa biologica, zaharuri bune(fructoza, glucoza, maltoza, zaharoza), dar si o serie de vitamine (complexul B, vitamina C, A, D, K), minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu si in cantitati mai mici –  crom, seleniu, iod) si enzime . Laptisorul de matca care se regaseste in miere este  bogat in hormoni naturali, ce favorizeaza regenerarea celulara si regleaza activitatea anumitor glande endocrine (glandele suprarenale, mai ales), mai contine acizi organici care ajuta in procesul de digestie si de asimilare si enzime care stimuleaza procesele de sinteza a vitaminelor in organism si ajuta la metabolismul grasimilor si al proteinelor, favorizand neutralizarea toxinelor. Mierea contine si antioxidanti; este singura ce contine antioxidantul pinocembrin. Aceasta nu are grasimi, nu are colesterol si nu contine sodiu!

Ca sa fiti sanatosi, beti in fiecare dimineata un amestec din suc de lamaie (o jumatate de lamaie) si o lingurita de miere, intr-o ceasca cu apa calduta.

Mierea are putine calorii si ne ajuta foarte mult si in curele de slabire. Obisnuiti-va sa consumati la micul dejun fibre si miere si veti resimiti o stare de satietate. Veti vedea ca nu veti mai simti nevoia sa mancati asa des. Mierea potoleste foamea si asigura un aport de energie pentru cateva ore bune, mai ales in momentele de oboseala cand organismul are nevoie. Este foarte important, insa, ca aceasta sa se consume pe stomacul gol sau inainte de mese.
Eu folosesc mierea in special, in ceaiuri. Niciodata nu-mi indulcesc ceaiurile cu zahar, ci cu miere. De asemenea o folosesc si la alte preparate (salate, prajituri etc.) dar si in cosmetica, pentru ca produsele pe baza de miere sunt foarte indicate pentru ingrijirea tenului. Imi prepar indeosebi masti naturale cu miere, dar folosesc mierea si ca demachiant. Amestec o lingurita de miere cu lapte praf pana cand se omogenizeaza si aplic pe fata, astept doua minute, iar apoi,  indepartez de pe fata si ma clatesc cu apa calduta. Mastile mele preferate sunt cele naturiste, cele facute in casa. Mi le prepar singura din argila, din  fructe, cu lapte, cu miere, ou, ulei de masline etc.

Lasand la o parte mierea si preparatele cu miere, sunt si alte produse apicole pe care le am intotdeauna in casa: propolis si polen. De doua ori pe an, primavara si toamna, fac cure de intarire a imunitatii organismului, cu polen. Este foarte foarte bun!

Mierea de albine, polenul si propolisul intaresc sistemul imunitar si ajuta organismul sa se apere in fata milioanelor de microbi, bacterii, virusuri.

Sursa foto: www.ecomagazin.ro