12 sfaturi de la bunica pentru mancaruri delicioase

Trimis de Bucatarul la 05-02-2013 09:05

Pregăteşti o cină romantică sau ai invitaţi la masa de prânz? Indiferent de situaţie, mâncarea preparată trebuie să fie gustoasă şi să arate apetisant. Nu te speria! Pentru a face faţă cu brio unei reţete noi sau pentru a evita micile „incidente” culinare din bucătărie trebuie să urmezi câteva sfaturi din bătrâni.
1. Piureul de cartofi va avea un gust bun şi un aspect deosebit dacă este amestecat cu un albuş de ou bătut spumă.

2. Grăsimea pentru topit nu va prinde gust rânced  dacă înăuntru se adaugă 2-3 cepe.

3. Albuşul va fi mai tare dacă fierbi oul la foc iute. La foc mic gălbenuşul va fi mai tare şi nu se va sfărâma.

4. Dulceaţa nu se va zaharisi dacă linguriţa pe care o foloseşti este uscată.

5. Untura nu se mai înnegreşte dacă se pune înăuntru un cartof crud, curăţat. El absoarbe şi mirosul de rânced.

6. Ouăle sunt proaspete dacă, puse într-o cratită cu apă şi sare, nu se ridică la suprafaţă.

7. Ceapa nu te mai face să lăcrimezi dacă, înainte de a o tăia, o scufunzi pentru 15 minute în apă rece.

8. Alimentele rămân proaspete mai multă vreme dacă sunt învelite în hârtie de ziar şi aşezate în frigider.

9. Mâncarea se desărează dacă în cratiţă se lasă un cartof curăţat şi spălat bine.

10. Găluştele devin mai galbene dacă amesteci grişul cu puţin mălai.

11. Merele la cuptor nu se încreţesc dacă sunt unse înainte cu puţin ulei.

12. Merele curăţate nu vor prinde culoare maronie dacă peste fructele tăiate se toarnă câteva picături de suc de lămâie.

Mai mult pe sursa: Click.ro

Sursa: http://www.click.ro