Afinele regleaza glicemia

Trimis de Pescarul Sportiv la 04-02-2013 15:21

Dacă ai probleme cu glicemia, nu trebuie să recurgi neapărat la pastile. Este de ajuns să adopţi unele măsuri și să mănânci alimente care nu îţi fac rău și la orele potrivite. Iată câteva plante care ajută la reglarea glicemiei din sânge și care țin diabetul sub control.

Afinul
Unul dintre cele mai bune remedii antidiabetice este afinul. Acesta are în componența sa o substanță numită mirtilină care ajută la reducerea glicemiei. Pentru obținerea efectelor dorite se pot consuma fructele proaspete, uscate sau congelate în cure de 100 gr. pe zi timp de 2 săptămâni, cu 2 săptămâni pauză și tot așa timp de câteva lui, sau infuziile de afin. Infuzia de afin se prepară dintr-o lingură de frunze de afin se fac 500 ml de apă, se împarte în jumătate și se bea zilnic timp de două săptămâni.
Urzica
Urzica este un puternic detoxifiant dar și o plantă foarte bună pentru cei care suferă de diabet pentru că una din proprietățile sale este cea de a scădea nivelul glicemiei. Urzica se consumă sub formă de infuzie (două linguri la un litru de apă) și se beau câte două căni pe zi. Se poate bea și sub formă de smoothie, se prepară din ce plante doreşti, apoi adaugă și o mână de urzici.
Păpădia
Păpădia este un alt remediu contra glicemiei crescute. Această plantă conține o substanță numită inulină, un fel de zahăr care nu stimulează secreția de insulină din pancreas. Ea se poate consuma sub formă de salată, câte două pe zi timp de 3-4 săptămâni. De asemenea, și ceaiul de păpădie are un efect puternic în scăderea nivelului de glicemie din sânge. Se consumă și sub formă de infuzie (câte o cană pe zi, timp de 3-4 săptămâni).
Cicoarea
Cercetătorii au descoperit că tratamentul cu cicoare reduce glicemia și colesterolul persoanelor aflate sub tratament. De asemenea, ea stimulează secreția de insulină din celulele pancreatice și reduce producerea glucozei la nivel hepatic. De aceea, medicii o recomandă celor care suferă de diabet. Pentru obținerea efectelor dorite trebuie să beți infuzie de cicoare: două linguri de rădăcină uscată într-un litru de apă clocotită. Se bea câte o cană după fiecare masă, zilnic, sau decoctul de cicoare (într-un litru de apă se fierbe o mână de cicoare timp de 15 minute, se lasă la răcit și se bea înainte de fiecare masă).
Ceapa
Atât proaspătă cât și uscată, ceapa conține foarte multe vitamine și minerale care ajută la reducerea glicemiei din organism. Se poate folosi ceapă proaspătă în salate sau se poate bea sub formă de decoct (se lasă la fiert 15 minute), sub formă de suc (maxim 50 ml în fiecare zi, amestecat cu alte sucuri. Se administrează zilnic, după masă, timp de 3 săptămâni) sau sub formă de decoct (se fierbe o mână de foi de ceapă sau o ceapă tăiată într-o litru de apă, se fierbe și se bea câte un pahar în fiecare dimineață).
Anghinarea
Anghinarea conține inulină la fel că și păpădia, un fel de zahăr cu absorbție rapidă care ajută la reglarea nivelului de glicemie și colesterol din sânge. Infuzia se poate prepară dintr-o linguriță de plantă uscată la o cană de apă. Se bea zilnic, de două ori, timp de o lună. Anghinarea este foarte cunoscută și pentru beneficiile sale asupra ficatului.
Schinduf
Schinduful este renumit pentru faptul că are în compoziţie şase substanţe cu efect hipoglicemiant. În cazul bolnavilor noninsulinodependenţi, schinduful se administrează sub formă de pulbere, doza recomandată fiind de patru linguriţe pe zi. În ceea ce-i priveşte pe diabeticii dependenţi de insulină, se recomandă cura cu infuzie de schinduf (o linguriţă de plantă şi 250 ml de apă clocotită), care trebuie urmată 12 luni, timp în care dozele trebuie ajustate treptat (cu ajutorul medicului).
Sursa: www.libertatea.ro