Rodia, bogata in vitamina C si antioxidanti

Trimis de Pescarul Sportiv la 04-02-2013 15:17

Rodia este cunoscută ca un fruct minune ce conține cantități importante de vitamine și minerale, fiind una din cele mai benefice plante pentru sănătate și vigoare.

O singură rodie pe zi asigură 40% din doză zilnică recomandată de vitamina C pentru adulți, este bogată în acid folic și vitaminele A și E. Acest fruct conține de trei ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu sau ceaiul verde. Iată efectele benefice ale consumului de rodii: are efecte anti-îmbătrânire, luptă împotriva apariției unor maladii ca Alzheimer, cancer, boli de inimă și artrite.
Este recomandat ca și femeile gravide să consume suc de rodii deoarece protejează creierul micuților de eventualele afecțiuni ce pot apărea din cauza slabei oxigenări sau a circulației sângelui necorespunzătoare. De asemenea, sucul de rodie mai are efecte benefice asupra fertilității, în menținerea tensiunii arteriale la cote normale, luptă împotriva hemoroizilor, diareei și poate reduce febra. De asemenea, este bine să știi că rodia pătează hainele.

Sursa: www.libertatea.ro