Informatii utile despre cursul de bucatar

Trimis de Moza cristi la 17-12-2012 13:14
ATENTIE! Locurile de la cursul de bucatar din 19 NOIEMBRIE 2012 s-au ocupat. Urmatorul curs la care mai avem locuri disponibile incepe pe 7 IANUARIE 2013 ! ATENTIE ! INSCRIERILE SE FAC PANA PE 14 DECEMBRIE 2012 INCLUSIV !
Suntem singura scoala de Bucatari din Bucuresti care prin capitanul echipei de gastronomie Dl. Niculae Nicolae a primit premiul special al juriului la Cupa Romaniei in Gastronomie 2011!!!

Suntem singura scoala din Bucuresti premiata cu LOCUL 1 la Campionatul International de Gatit in Aer Liber Bucuresti 2010

Scoala partenera a Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Romania.
Desigur, stati si va intrebati, de ce sa vreau sa invat aceasta meserie?

Am ales sa ma inscriu deoarece vreau sa invat una dintre cele mai frumoase meserii si anume: BUCATAR
O meserie plina de satisfactii financiare si profesionale si care ma va pune in contact cu foarte multi oameni, O MESERIE VECHE DE MII DE ANI care a fost tot timpul cautata pe piata muncii.

De ce vreau sa ma inscriu la cursuri?
Vreau sa ma inscriu la acest curs fiindca voi castiga multi bani dupa ce ma voi angaja.
Vreau sa ma inscriu fiindca sunt cursuri recunoscute pe piata muncii atat in Romania cat si in strainatate.
Vreau sa ma inscriu fiindca pot sa lucrez oriunde in lume in urma traducerii, legalizarii si apostilarii cu apostila de la HAGA.
Vreau sa ma inscriu fiindca costul cursului este de numai 650 de lei, pret special luna aceasta: 450 de lei (toate taxele incluse, la plata integrala).
Vreau sa ma inscriu fiindca pot plati si in rate caz in care tot cursul ma va costa numai 490 de lei
(100 de lei la inscriere iar restul de 390 de lei pe parcursul cursului pana la examen).
Durata cursului este de 20 de saptamani, 1/3 pregatire teoretica si 2/3 instruire practica in diferite restaurante sau hoteluri cu care avem contracte.
Atentie! Daca lucrati in domeniu locul de munca este considerat loc de practica.
Atentie! La practica se merge cate 8 ore/zi, noi punem mare accent pe instruirea practica.
DESCRIEREA OCUPATIEI
Bucatarul realizeaza preparate culinare dupa diferite retete care sa satisfaca exigentele consumatorilor. In acest scop, el se ocupa de pregatirea produselor alimentare pentru gatit.
Masoara cantitatile necesare, le amesteca progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupa ce preparatele culinare au fost pregatite, urmeaza impartirea lor in portii.
Bucatarul utilizeaza in activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul carora transforma alimentele in preparate culinare.
Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cutite, satarul, robotul de bucatarie, masini de curatat si de taiat zarzavat, masini de tocat, masini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice.

Evaluarea finala si certificarea

Evaluarea finala se va face, prin acordarea de note de catre o comisie de examinare, pe baza unui examen scris tip grila si a unei lucrari practice executate de cursant.
Pentru obtinerea certificatului de calificare, cursantul trebuie sa obtina, la aceasta evaluare, media minima 5 (cinci) la proba teoretica si 6(sase) la proba practica.

Certificarea consta in eliberarea, pe baza procesului verbal de examen, a certificatului de calificare tip M.M.S.S.F. si M.E.C insotit de un supliment descriptiv care contine competentele profesionale dobandite in urma absolvirii cursului si anume:

1.ORGANIZAREA CADRULUI GENERAL DE DESCHIDERE SI INCHIDERE A ACTIVITATII SECTIEI.
2. DESFASURAREA LUCRULUI IN ECHIPA.
3. REALIZAREA COMUNICARII INTERACTIVE LA LOCUL DE MUNCA.
4. REALIZAREA APROVIZIONARII CU MATERII PRIME SI AUXILIARE A LOCULUI DE MUNCA IN FUNCTIE DE SORTIMENTUL STABILIT.
5. PREPARAREA FONDURILOR GLACE.
6. REALIZAREA SOSURILOR.
7. REALIZAREA ALUATURILOR DE BAZA
8. PREGATIREA GUSTARILOR CALDE SI RECI.
9. PREGATIREA PREPARATELOR LICHIDE (SUPE, CIORBE, CREME, CONSOMME-URI).
10. PREGATIREA ANTREURILOR CALDE SI RECI.
11. PREGATIREA MANCARURILOR DIN LEGUME, OREZ, OUA, PASTE FAINOASE.
12. PREGATIREA MANCARURILOR DIN CARNE DE PUI, PORC, VITA, MIEL, OAIE, VANAT
13. PREPARAREA MANCARURILOR DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE.
14. PREGATIREA FRIPTURILOR.
15. REALIZAREA SALATELOR.
16. PREPARAREA DULCIURILOR (DESERTURILOR).
17. INTOCMIREA DOCUMENTELOR SPECIFICE.
18. REALIZAREA ACTIUNILOR DE SUPERVIZARE SI CONTROL.
19. ASIGURAREA CONDITIILOR IGIENICO-SANITARE.
20. PREVENIREA POLUARII MEDIULUI
MULT SUCCES!!!

Veniti sa va inscrieti de luni-vineri intre 9-18 in sediul din:

B-dul Chisinau nr.1, Complex Delfinului, Cercul Magic, et.1, sector 2


Mijloace de transport:

autobuzele - 335, 104, 101

tramvaiele - 55, 14, 36, 46

Acte necesare cand veniti sa va inscrieti:

-Copie act de identitate

-Copie de pe certificatul de nastere

-Copie de pe certificatul de casatorie (pentru doamne daca si-au schimbat numele)

-Copie de pe ultimul act de studiu sau foaia matricola

-100 de LEI( Este prima rata,noi nu percepem taxa de inscriere) sau achitati cursul integral pentru a beneficia de promotii si reduceri de pret.

tel:021.255.52.71 / 0721.64.67.65 / 0746.12.14.18 / 0766.491.698
email: eurodeal33@hotmail.com
Sursa: http://cursuridecalificare.ro